Tacka ställdonet för semesternjutningen

Kanske är det framför allt när man är på semester som man uppskattar det faktum att det finns ställdon? De hjälper nämligen till att hålla nere kroppstemperaturen på alla möjliga sätt. De återfinns i den automatiska fönsterrutan i hyrbilen som ger dig en kalifornisk bris i håret på roadtrippen längs med USAs västkust. De befinner sig i robotarmen som knuffar ner din chokladbit i den där automaten med snacks på flygplatsen. De sköter markisen som skuggar dig, ditt hotellrum och din balkong på solsemestern. Ställdon finns överallt helt enkelt.

Litex utför all sorts ställdon, från linjära till elektriska och de och deras kollegor hjälper gärna till om du eller någon i ditt resesällskap behöver hjälp med ställdon. Litex har erfarenheten och engagemanget som krävs.

Svalt på rummetLinjära Ställdon

Det är tack vare markiserna, ställdonet i dem och den underbara lilla knappen på väggen som styr dem, som du kan välja att spendera en dag inne på hotellrummet, trots att det är semester och 30 grader varmt ute. Man måste inte åka på utflykter hela tiden och man måste inte spendera varje sekund av dagsljus i solen. Om man vill så får man låta markisen åka ut och stänga ute solen, lägga sig naken på de svala hotellakanen och koppla av med en god bok. Då slipper man oroa sig för sand mellan sidorna eller så mycket reflektioner från havet att man inte kan läsa vad det står. Du kan också passa på att ta ett videosamtal med dem där hemma, eller köra ett avslappnat yogapass i det svala hotellrummet.

850-vadarettstalldonI skuggan på balkongen

Med markisen som skuggar insidan av hotellrummet kanske man också ha sådan tur att även balkongen har skugga. Visst har man åkt söderut för att njuta av värmen, men både hud och hjärta mår bra av en liten paus från UV-ljuset. Du kan istället njuta av den härliga skuggan och göra semestriga grejer som till exempel…

  • … spela kort
  • … lyssna på podcasts
  • … handarbeta
  • … äta färsk frukt som oftast smakar så mycket bättre på sin ursprungsort
  • … hämta iskall cola i automaten ute i korridoren och njuta av den.

Och allt detta tack vare ett gäng ställdon!