Sju användbara trender för konferensplanering

 

Här följer några bra råd om du har ansvaret för att anordna ett event eller uppstart  på ett konferenshotell för företagets anställda. De flesta ”kick-offs” och uppstarter kommer vanligtvis efter sommaren och då gäller det att ha ett lockande och bra koncept till hands som stimulerar och aktiverar personalen. Här presenteras sju populära trender inom konferensvärlden vilka bygger på olika slags undersökningar.

Läge

helsingborgFlera undersökningar visar att läget spelar avgörande roll för valet av ett företags uppstart eller annat event. Vacker natur kombinerat med kulturella begivenheter och aktiviteter utomhus är populära konferensställen. Kanske blir det lika dyrt eller rentav billigare att lägga vistelsen i ett annat land? Ta ett beslut vilket konferenshotell som uppfyller kraven med natur och kultur,  för att sedan ringa in det fördelaktigaste genom att jämföra priser och tillgänglighet.

Boka i tid

Se till att vara ute i god tid. Oavsett om du skall boka en konferens i Helsingborg, Malmö, Stockholm eller på annan ort, gäller det att planera långt i förväg. Att boka en vecka före är sällan ett bra alternativ då flera av de mest eftersökta hotellen har bokningstider upp till ett år i förväg. Att boka i god tid sparar också pengar.

Wi-fi

En självklarhet och idag finns Wi-fi på varje konferenshotell med klass. En del konferenser och möten hålls just över nätet.

Flexibla lokaler

De som skall planera för en konferens eller event har stor hjälp av flexibla lokaler. Det kan vara flyttbara  mellanväggar, möbler och krukväxter som kan stuvas om alltefter behov. Om man jobbar i mindre grupper behövs t.ex. små och någorlunda tysta utrymmen.

Mat och dryck

En bra och lyckad konferens innehåller bra mat och god dryck. Frukost, väl avvägda fikapauser med kaffe och/eller frukt liksom lunch och middag med olika dryckesalternativ bör ingå. Om köket på lokalen använder färska lokala råvaror kombinerat med lite kulinariska höjdpunkter och olika kost för vegetarianer, glutenkänsliga och andra undantag höjs trivseln ett snäpp till.

Hälsa och rekreation

Det fysiska välbefinnandet hos personalen är nog så viktigt att tänka på när man planerar en vistelse på ett konferenshotell. Man måste ta en bensträckare eller röra på sig efter allt stillasittande. Ett spa, pool eller gym gör hjärnan mer alert för nästa möten.

Sammansvetsa personalen

Ett av syftena med en uppstart är att motivera och få personalen att dra åt samma håll. Det finns många och beprövade metoder att i grupp lära känna varandra. Det kan röra sig att lösa enkla problem tillsammans, charader och dragkamper.