På äventyr med samåkning

Även om det finns de som älskar att resa ensamma, så är det nog säkert att säga att de allra flesta föredrar att resa tillsammans. Fördelarna är helt enkelt så många att det är svårt att förneka förträffligheten med att förflytta sig på detta sätt. Det blir samtidigt vanligare och vanligare att samåka. Internet har gjort det enkelt att hitta människor som vill till samma ställe som du. På så vis organiserar sig grupper av människor och åker bil tillsammans. Bland annat är Malmö-Göteborg är en populär sträcka.

Är man många som ska på samma håll, är det vettigt att hyra en minibuss. Du kan vända dig till Biluthyrningen i Malmö AB för att fixa detta. Att hyra skåpbil i malmö är inte svårt alls!

Så går det till

Ofta bilar man tillsammans med sina kompisar eller sin familj. Då är det naturligtvis inga konstigheter att hitta folk att fylla bilen med och det enda som man måste diskutera är vem som ansvarar för snacksen.
Om det bara är du som behöver ta dig någonstans är det en annan sak. Då är det första du behöver göra att hitta dina resekamrater. Det lättaste är att göra detta på internet. I vilken sökmotor som helst skriver du in till exempel: ”Samåkning Malmö-Göteborg”. Då dyker det upp en träfflista full med folk som vill åka denna sträcka. Det är också troligt att du hittar män eller kvinnor som ska köra samma rutt och erbjuder plats i sin bil. Det är upp till dig att ta kontakt med de som verkar trevligast, de som är i samma ålder som du eller vars resedatum passar dig bäst.

Fördelar med samåkning

  • Socialt och mycket trevligare än att åka ensam. Kanske kan du till och med hitta nya vänner på det här sättet?
  • Miljövänligt – Avgaser från en bil är bättre än avgaser från många bilar.
  • Man sparar pengar. Bensinen delar man på. Att hyra minibuss är också billigare när man är många.
  • Resan blir troligtvis punktligare än till exempel en med tåg.

Så fort minibussen är bokad eller resekompisarna hittade, är det bara att ge sig av!