Juridik och marknadsföring

En advokat kan hjälpa ditt företag på fler sätt än du anar, när du planerar att marknadsföra ditt företag kan det vara en fördel om du känner till vad du får och inte får och inte får säga om andra företag till exempel. Marknadsföring är en viktig del av att synas och om man funderar på att köra en kampanj med känsligt innehåll av något slag kan det vara bra att kontakta en advokat i Malmö så att ni kan känna er säkra på att det ni gör är rätt och riktigt.

Se till att du har koll

Det kan vara bra, speciellt som nystartat företag att gå igenom hur man juridisk får använda sig av marknadsföring, det kan till exempel vara så att man inte får göra reklan för en del av de produkter som du säljer eller så har du inte rätt att använda namnet på tillverkaren av en produkt. Du bör även ha i åtanke att det kan krävas en mängd olika tillstånd för det du eventuellt har tänkt dig att sälja eller den typ av verksamhet som du kommer att ha. En advokat kan hjälpa dig att informera om detta samt även att ansöka om de olika tillstånd som krävs.

När du anlitar en advokat i Malmö kan de dessutom hjälpa dig att skriva täckande avtal för de överenskommelser som du gör med andra företag, till exempel de företag som du anlitar för marknadsföring av ditt företag. De kan även hjälpa dig att förstå och läsa paragrafer angående på vilka sätt du får marknadsföra dig, hur du får skicka ut direktreklam och vad som får finnas med på din reklam. De hjälper dig med andra ord att tolka marknadsföringslagen så att du alltid är på den säkra sidan.

Dessutom tjänar du som företag alltid på att ha en kunnig advokat vid din sida om du skulle hamna i en tvist av något slag i Malmö. Detta kan rädda ditt företag i flera typer av processer.